Dette indhold er sponsoreret

Det har været både op og ned for de finansielle markeder i 2020. Faktisk har der været det største udsving på de danske aktier siden den finansielle krise ramte Danmark i 2007. Dog ser det dog ud til, at C20-indekset og samtlige andre danske aktier kommer styrket ud på den anden side, hvis vi tager den nuværende situation i betragtning. Der er flere og flere aktiekurser, der indikerer, at vi snart skal til at bruge dele af vores opsparingskonto på værdipapierer istedet for at gemme dem under hovedpuden eller på bankkontoen. I denne artikel har vi derfor fundet tre aktier, der virkelig har potentiale for at stige i 2021 og de kommende år. Det er allesammen risikoaktier, som har været påvirket af situationen i 2020 og alt hvad der er sket det forgangne år. Først kigger vi på Lundbeck, der i følge analyseværktøjet SimplyWall.st ligger væsentligt under den potentielle værdi. Dernæst kigger vi på det skandinaviske flyselskab SAS, der har været hårdt spændt for i 2020 og har måtte fyre en stor del af deres ansatte. Til sidst kigger vi på den danske aktiedarling Bavarian Nordic, der både har oplevet kæmpe sejre og store nedture i det seneste årti.

#3 – H. Lundbeck A/S

Den første aktie vi kigger på i denne artikel er medicinalvirksomheden H. Lundbeck. Virksomheden centraliserer dens forretningsmodel omkring at levere medicin og behandlinger til at stimulere centralnervesystem, hvilket betyder at de både har produkter til depression, alzheimers og Parkinsonpatienter i deres produktportefølje. Med WHO’s seneste dystre udsigter til, at flere og flere kan løbe ind i en depression i fremtiden, så kan H. Lundbeck blive en guldkalv i fremtiden. Ifølge analyseværktøje SimplyWall.st, har virksomheden også et kæmpe potentiale for at blive en særdeles værdifuld aktie i fremtiden, men H. Lundbeck skal helt sikkert ses som en langtidsinvestering for at give et solidt afkast.

#2 – SAS A/S

Det er måske overraskende at se et flysselskab på listen over aktier, der er værd at holde øje med, men det er der en særdeles god grund til. Hvis vi får en vaccine i løbet af 2020 vil der igen blive et kolossalt behov for at kunne bevæge sig hurtigt mellem flere lande. Specielt for virksomheder, der er ved at være trætte af Zoom-møder og Teams, så er flytrafikken igen en industri, der kommer til at vækste. Derfor er SAS-aktien én, der er værd at holde øje med i fremtiden, da den kan gå begge veje. En ting er dog sikker – mennesker er ikke færdig med at flyve og folket vil stadig gerne ud og rejse.

#1 – Bavarian Nordic

Sidst, men bestemt ikke mindst er det værd at have et øje på den altid omdiskuterede biotek-aktie Bavarian Nordic. Bavarian Nordic har i sin tid på den københavnske fondsbørs oplevet både op- og nedture, men efter Citi-banks nyeste udtalelse, så kan Bavarian Nordic være tre gange så mange penge værd, som den er i dag. Derfor er det bestemt værd at have den med i sin portefølje som joker.