Mange unge kender til det, at det kan være svært at få økonomien til at hænge helt sammen. Der skal både være plads til fest, druk, aftensmad, studie, bolig og mange, mange flere ting. Især kender mange unge til det, at det kan være rigtigt stramt sidst på måneden inden at SU’en eller lønnen tikker ind på kontoen. Nogle får deres mor til at give en omgang spaghetti med kødsovs, hvorimod andre tager hjem på besøg i weekenden. Det er desværre bare ikke altid muligt for at alle at gøre dette. Derfor ses det også, at flere og flere optager kviklån, SMS lån og forbrugslån på nettet. Med disse lån kan du have penge på kontoen meget hurtigt og du skal ikke engang kunne stille sikkerhed for de penge, du låner.

Gode råd inden du låner penge som ung

Problemet med disse lån er, at de ofte er meget dyre. Renterne og gebyrerne på disse lån er meget høje, og derfor ender mange ud i at betale alt for mange penge tilbage. Da de fleste netop optager disse lån, fordi det står skidt til med økonomien, så ender nogle desværre ud i dårlige gældsspiraler. Derfor gælder det også om, at man får betalt lånet så hurtigt tilbage som muligt.
Mange unge, der studerer benytter sig også at studielån – et såkaldt SU-lån. SU-lånet er et meget favorabelt lån, når man ser ud fra hvor høje renterne er. Sammenlignet med mange andre former for lån, er renterne nemlig meget lave på studielån.

Inden du overvejer at optage et lån, bør du sætte dig ned og planlægge, hvordan du kan betale pengene tilbage på lånet. Du kan sidde med en lommeregner ved siden af, som du kan bruge som hjælp, hvis du får brug for det. Derved kan du udregne, hvor mange penge, som du skal betale tilbage. Det er ikke sikkert, at det er nødvendigt, da der altid vil være opgivet lånets årlige omkostninger i procent.
En god ide er, at få hjælp fra sin familie. Oftest vil sine forældre have stået i sammen situation eller kender meget til lån. De vil oftest kunne give et brugbart råd og de kender også dig som menneske. Det kan selvfølgelig både være en fordel og ulempe.

Krav til unge, der låner penge

For de fleste unge, som skal låne penge, gælder det oftest, at du skal være minimum 18 år gammel. Derudover er skal du være dansker med et dansk statsborgerskab. Du må ikke være registreret i Ribers Kredit information. RKI er et register over alle danskerne, der ikke kan betale deres gæld.

Der kan for hvert enkel låne-udbyder gælde særlige omstændigheder, der gør, at disse generelle betingelser ikke er korrekte. Nogle steder skal man for eksempel være enten 20, 21 eller 25 år gammel for at kunne optage et lån. Det er helt afhængigt at låne-udbyderne. Derfor bør du tjekke omhyggeligt hvert enkelt låne-udbyders betingelser, før at du optager et lån hos dem. Der er ingen grund til at spilde tiden på at ansøge om lån, hvor du rent faktisk ha mulighed for at få et.