Investering i aktier

Vil du gerne investere i aktier, men har du ikke penge til at komme i gang endnu? Eller investere du allerede i aktier, og vil gerne investere endnu mere, men har ikke flere penge at investere for? Uanset hvilken situation du står i af overnævnte eller en hel tredje situation, så er der håb forude. For selvom at man ikke bør optage lån, hvis pengene ikke er nødvendige for at man kan komme igennem dagen og vejen, så bør du alligevel overveje den mulighed der hedder gearing, hvor du simpelthen investere for lånte penge, fordi du forventer at din investering kan tjene mere hjem end den rente som du betaler for at låne pengene. Hvis du er helt nybegynder indenfor aktier, så bør du dog læse en guide som lærer dig om investering i aktier inden du går i gang.

Lad os kigge på hvad investering i aktier for lånte penge er.

Lån penge at investere for – Gearing

Når man investerer for lånte penge, så investere man med gearing. Gearing betyder at man investerer for flere penge end man reelt set har til rådighed, hvilket i mange tilfælde også er en større risiko, men som også giver større gevinst hvis man har vurderet rigtigt i forhold til investeringen man låner penge til at lave.

Når man investerer med gearing, så bør du naturligvis huske på, at du KUN skal investere for lånte penge, altså med gearing, hvis du med stor sikkerhed kan sige at du får et højere afkast end du skal betale i rente. Så hvis du låner med en rente der f.eks. er 10% så skal du huske at dit afkast også minimum skal være 10% før at dette giver mening for dig. Her vil jeg nævne et par ting du skal være opmærksom på.

Husk skatten

Når du investerer for lånte penge, så skal du huske at dit afkast skal være højere end den rente du låner til, EFTER skat. Så dit afkast skal altså være næsten 20% om året, hvis din årlige rente er 10% fordi du skal betale skat af dit afkast.

Find et lån med så lav en rente som muligt

Det giver næsten sig selv, men uanset hvad, så bør du finde et lån med så lav en rente som muligt, for at det kan betale sig. Du skal trods alt enten finde et lån med meget lav rente, eller en aktieinvestering med meget høj rente før at det kan betale sig at investere for lånte penge.

Sådan investere du i aktier

Når du skal investere i aktier, så er det første du skal huske på, at du skal finde en handelsplatform at købe dine aktier på. Når du har fundet din ønskede handelsplatform, så skal du kigge efter de aktier som du ser det største potentiale i, og dette er den svære øvelse. Du kan dog vælge at bruge forskellige bloggere som inspiration, som f.eks. stabilokonomi.dk som skriver om aktier og meget mere på bloggen, eller du begynder at analysere virksomheder helt selv.

Når du har fundet den rigtige aktie at investere i, så køber du aktien hvorefter du løbende holder øje med om den udvikler sig i den rigtige retning. Og voila. Nu er du en aktieinvestor.