Du kender det sikkert godt. Drømmene står i kø, men pengene til at finansiere dem mangler på kontoen. Men det er der heldigvis råd for. Der findes nemlig et væld af låneudbydere, der kan hjælpe dig med at finansiere dine drømme – Ikano Bank er en af dem. Der er dog flere ting, du skal være opmærksom på, når du optager et lån. Vi guider dig igennem låneprocessen og udpeger de faldgruber, du skal være særligt opmærksom på.   

Få styr på dit budget

Vælger du at låne dine penge hos Ikano Bank, anbefales det, at du som udgangspunkt lægger et budget, der inkluderer dine indtægter og alle dine faste udgifter. Det giver dig et bedre overblik over din økonomi og gør det muligt for dig at vurdere, hvor stort et råderum du har. Selvom det kan virke fristende at optage et hurtigt lån, er det vigtigt, at du ikke låner mere, end du har råd til. Det koster nemlig penge at låne penge.

Et nøglebegreb i denne sammenhæng er ÅOP, som står for Årlig Omkostning i Procent. Lånets ÅOP dækker over renter, gebyrer og andre udgifter i forbindelse med lånet. Er din ÅOP eksempelvis på 20%, vil det altså sige, at du skal betale 20% af det beløb, du låner, i årlige omkostninger. Desuden kan typen af lån, lånets størrelse og eventuelle aftaler om afdrag have indflydelse på ÅOP.

Ved at tage udgangspunkt i dit budget og sammenholde det med lånets ÅOP kan du bedre vurdere, hvor mange penge du har råd til at låne. Det er nemlig ikke nemt at slappe af i sin nye sofa, hvis du skal bekymre dig om, hvordan du skal betale dit lån tilbage. Derfor skal du som udgangspunkt ikke låne mere, end du har råd til.

Besøger du Ikano Banks hjemmeside, kan du benytte dig af den låneberegner, du ser på forsiden. Her har du mulighed for at indtaste det beløb, du ønsker at låne, samt lånets løbetid – altså hvor mange måneder du skal bruge på at betale lånet tilbage. Herefter får du en oversigt over nøgletal i forbindelse med lånet. Du kan eksempelvis se, hvor stor din månedlige ydelse vil være, når du låner penge hos Ikano Bank. Desuden bliver du oplyst om lånets ÅOP, de samlede kreditomkostninger i forbindelse med lånet samt det samlede beløb, du skal betale for at optage et lån.

Sådan udfylder du en låneansøgning

Beslutter du dig for at optage et Ikano Bank lån, kan du ansøge online. Du skal blot have dit NemID ved hånden. Fordelen ved at optage et lån ved Ikano Bank er, at du ikke skal redegøre for, hvad pengene skal bruges til. Du kan derfor bruge dem på en drømmerejse, nye møbler eller noget helt tredje uden at skulle retfærdiggøre dit køb.

For at ansøge om et Ikano Bank lån skal du være fyldt 18 år og have bopæl i Danmark. Desuden må du ikke være registreret i RKI eller Debitor Registret. Når du har udfyldt din ansøgning, vil du blive kreditvurderet. Det sker med henblik på at sikre, at du har mulighed for at betale lånet tilbage.

Det tager kun ganske kort tid at udfylde en låneansøgning. Når Ikano Bank har foretaget en kreditvurdering af dig – og du forhåbentlig er blevet godkendt – skal du blot underskrive lånekontrakten. Herefter går der kun få dage, før du har pengene på din konto til fri afbenyttelse. Hos Ikano Bank kan du desuden følge med i afviklingen af dit lån på MinKonto. På den måde har du hele tiden et overblik over, hvor meget du skylder.

Andre populære lån