Alternativ til banklån - Få finansieret dit lån med crowdlending

Vil du gerne låne penge men har fået et nej i banken? Så bare rolig. Der er håb derude og det behøver ikke at være et dyrt kviklån som du aldrig kommer af med igen. Nej der findes alternativer til banklån som faktisk mest af alt minder om et banklån men som i stedet for at blive finansieret af banken er finansieret af andre mennesker som låner deres penge ud til dig.

Dette hedder crowdlending som giver privatpersoner mulighed for at låne penge ud, men også for at låne penge. Så hvis du har fået nej i banken, så bare rolig. Crowdlending kan være en mulighed for dig.

Hvordan fungere crowdlending?

Hvis du gerne vil låne penge med crowdlending, så er det vigtigt at du finder ud af hvor lang tid du gerne vil afbetale lånet over og du skal finde ud af hvilken rente du skal betale for at låne pengene igennem peer to peer lending som crowdlending også kendes for at hedde.

Hvis du derimod vælger at låne dine penge ud, så fungere det på den måde at du udvælger de lån som du gerne vil låne penge til og voila, så vil du helt automatisk modtage månedlige tilbagebetalinger af lånet samt rentebetalinger som kommer sammen med tilbagebetalingerne. Du kan finde flere eksempler på crowdlending platforme her

Hvad er forskellen på banklån og et crowdlending lån?

Hvis man kigger på de danske banklån og et crowdlending lån, så er der en større forskel. Som regel så skal man med et banklån til forbrug betale mellem 8 og 15% i årlig rente for at få lov at optage disse lån. Med crowdlending så kan du godt forvente at renten er en smule højere, da der både skal betales rente til lånegiveren og i tilfælde af at der er en platform som forbinder lånegiver og lånetager, så skal den også have en lille andel af renten som gebyr for at stå for alt administrationen.

Kan alle låne penge med crowdlending?

Det er næsten alle der kan få lov at låne penge med crowdlending, men hos de fleste platforme i Danmark så er det primært virksomheder der kan fortage disse lån mens man i udlandet ofte ser de forskellige crowdlending platforme målrette sig privatpersoner som f.eks. Mintos som er Europas største crowdlendingplatform som er bindeled mellem lånegivere og investorer som formidler kontakten mellem de lånevirksomheder der låner penge ud. Du kan se en af de investorer der invsesere på Mintos her. Derudover så skal du i de fleste tilfælde ikke være registreret i RKI hvis du vil gøre dig forhåbninger om at få et lån igennem en crowdlending platform, da dårlige betalere ikke er noget som er velset blandt de private investorer.